Competitions


Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásához 2. rész

18. February 2021.

Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásáhozdi Édességgyártó Kft-nél


 

 

Projekt címe: Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásához

A szerződött támogatás összege: 244 125 578 Ft

A támogatás mértéke 45%


Projekt tartalmának bemutatása: A FELFÖLDI Édességgyártó és Szolgáltató Kft. sikeresen pályázatot nyert el „Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásához” címen. A projekt keretében a jövőben technológiai és receptúra fejlesztések, gluténmentes alapanyagok vizsgálata, analitika kifejlesztése, Stevia alapanyag és előállítás vizsgálat, valamint eszközbeszerzés valósul meg.

A projekt megvalósítása sikeresen megkezdődött, bevontuk a szakmai kutatókat és segédeket, akik között kutató mérnököket, okleveles környezetkutatókat, biomérnököket, élelmiszermérnököket, minőségbiztosítási mérnököket és minőségi mérnököket is foglalkoztatunk.
Eddigi tevékenységeink között elvégeztük a gluténmentes lisztek vizsgálatát, az alapanyagok és jellemzőik meghatározását, illetve a minősítési rendszer kialakítása és az előállításhoz szükséges vizsgálati, mérési módszerek lefektetése is megtörtént. A gluténmentes receptek kifejlesztésében K+F szolgáltató is közreműködik. A funkcionális szívószál fejlesztése szintén megkezdődött, így megvalósult a funkcionális élelmiszer alapanyagok és az aktuálisan elérhető forrásainak összehasonlító értékelése. A vegán és cukormentes termékek, valamint az ehető szívószál kifejlesztéséhez szükséges kutatások- mérések folyamatosak.
A gyártáshoz szükséges eszközöket megrendeltük, szállításuk folyamatban van.

Pályázat tervezett befejezésének dátuma: 2021. 04. 01.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00085

Kedvezményezett:
Felföldi Édességgyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
4030 Debrecen
Diószegi út, Keleti ip. 6.
www.felfoldi.huBecause the quality matters

The HACCP food safety system has been in practice since 2002, serving food safety and traceability obligations. IFS management system was introduced in 2007. The company has its own laboratory, which forms the basis of internal quality control.

cert 100% produced in Hungary,
European Union
cert HACCP
Safe and Quality
food certificate
cert IFS
Safe and High End Quality
food certificate

Press room - Don’t miss a thing

Felföldi Confectionery Ltd was a huge success at ISM.

01. march 2024.
ISM, Felfoldi Products

It is difficult to choose your favourites from a wide range of products. These products were the biggest hits at this year's ISM.

The Felföldi Confectionery Company is visiting ISM again.

22. january 2024.
ISM, Felfoldi Products, Felföldi

The Felföldi Confectionery Manufacturer is once again attending the ISM. The plans for the booth are already in place, with products prepared and the team traveling to the exhibition ready to depart. But the question remains: what is the Felföldi Confectionery Manufacturer showcasing at ISM this year?

The year 2024 has begun at Felföldi Confectionery Ltd.

02. january 2024.
Felföldi, Felfoldi Products, Felfoldi news

After a two-week break,the factory started again with fresh energy on January 2, 2024, at Felföldi Confectionery Ltd. 

Quickmilk
Classic Kitchen
Felfoldi Music