Competitions


Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásához 2. rész

18. February 2021.

Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásáhozdi Édességgyártó Kft-nél


 

 

Projekt címe: Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásához

A szerződött támogatás összege: 244 125 578 Ft

A támogatás mértéke 45%


Projekt tartalmának bemutatása: A FELFÖLDI Édességgyártó és Szolgáltató Kft. sikeresen pályázatot nyert el „Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásához” címen. A projekt keretében a jövőben technológiai és receptúra fejlesztések, gluténmentes alapanyagok vizsgálata, analitika kifejlesztése, Stevia alapanyag és előállítás vizsgálat, valamint eszközbeszerzés valósul meg.

A projekt megvalósítása sikeresen megkezdődött, bevontuk a szakmai kutatókat és segédeket, akik között kutató mérnököket, okleveles környezetkutatókat, biomérnököket, élelmiszermérnököket, minőségbiztosítási mérnököket és minőségi mérnököket is foglalkoztatunk.
Eddigi tevékenységeink között elvégeztük a gluténmentes lisztek vizsgálatát, az alapanyagok és jellemzőik meghatározását, illetve a minősítési rendszer kialakítása és az előállításhoz szükséges vizsgálati, mérési módszerek lefektetése is megtörtént. A gluténmentes receptek kifejlesztésében K+F szolgáltató is közreműködik. A funkcionális szívószál fejlesztése szintén megkezdődött, így megvalósult a funkcionális élelmiszer alapanyagok és az aktuálisan elérhető forrásainak összehasonlító értékelése. A vegán és cukormentes termékek, valamint az ehető szívószál kifejlesztéséhez szükséges kutatások- mérések folyamatosak.
A gyártáshoz szükséges eszközöket megrendeltük, szállításuk folyamatban van.

Pályázat tervezett befejezésének dátuma: 2021. 04. 01.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00085

Kedvezményezett:
Felföldi Édességgyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
4030 Debrecen
Diószegi út, Keleti ip. 6.
www.felfoldi.hu



Because the quality matters

The HACCP food safety system has been in practice since 2002, serving food safety and traceability obligations. IFS management system was introduced in 2007. The company has its own laboratory, which forms the basis of internal quality control.

cert 100% produced in Hungary,
European Union
cert HACCP
Safe and Quality
food certificate
cert IFS
Safe and High End Quality
food certificate

Press room - Don’t miss a thing

Felföldi Ltd at international exhibitions

31. january 2020.
Food expo

As in all international markets, Felfoldi Ltd is also trying to compete for the mercy of foreign partners, so it’s very important to us to be present at most major exhibitions of the food industry every year.

Felföldi Ltd is keeping up with the customers’ needs

22. january 2020.
Felfoldi news

Last Friday, our Chief Financial Officer, Réka Tóth, PhD was on Dehir’s Esti Közelkép. She was asked about the new and strict environmental regulations and the ever-changing consumer demands. 

"Let's Run, Jog or Walk For the Birds of the Great Forest" For the Fourth Time

17. october 2019.
Felfoldi news, Social engagement

It was now the 4th sportday called "Let's run, jog or walk for the birds of the Great Forest" on 13th October in Debrecen.

Quickmilk
Classic Kitchen
Felfoldi Music