Munkahelyteremtés

A Felföldi Édességgyártó Kft. egy teljes egészében magyar tulajdonosi szerkezettel rendelkező vállalkozás.

A kapcsolt vállalkozásokkal együtt átlagosan 300 munkavállaló megélhetést biztosítja a cégcsoport.

A munkavállalók létszáma dinamikus növekedést mutat. A mai magyar gazdasági környezetben, nagy eredmény, hogy ilyen nagy élő-munkaigényű gyártó cég stabil tud maradni és a meglévő munkahelyek megtartása mellett, újakat tud létrehozni.

A termelés-technológia manufakturális jellegű és teljesen speciális, máshol nem tanulható ismereteket igényel.

A munkavállalók képzését a magasan szakképzett, folyamatos szakmai kihívásoknak megfelelő szakembereink végzik.

A folyamatos fejlődés és a megrendelések számának növekedése lehetővé teszi a meglévő gyártási módszerek modernizálását, gépesítését és automatizálását.

Cégtörténet

Kezdetek

1986-ban Felföldi József ügyvezető irányításával, aktív mindennapi jelenlétével és úttörőnek tekinthető ötleteivel megkezdte üzleti tevékenységének folytatását. Ebben az időszakban elsősorban a telephelyen működő nyomda üzemeltetésére koncentrált, melynek keretében különböző, színes, figyelemfelkeltő képeslapok, szórólapok, brosúrák, esküvői meghívók gyártásával célozta meg az elsősorban helyi illetve magyar célközönséget.

Ezzel párhuzamosan a kozmetikaipar irányába is próbált orientálódni, igényes kivitelű fürdősók, illatosító szerek és egyéb vegyi anyagok gyártásával. Ezen vonalhoz szorosan kapcsolódott a naturális, természetes anyagokból, kézi összeállítással gyártott kozmetikai segédeszközök forgalmazásának megindítása.

Családi vállalkozása keretében termékeit Debrecen belvárosában, a híres-neves Aranybika szálloda épületében található exkluzív boltjában értékesítette, Felföldi márkanév alatt.

Az üzleti sikerek újabb és újabb potenciális lehetőségek, célterületek megismerésére ösztönözte, így került kapcsolatba a gyerekvilág csodáival. A három éves kor feletti gyerekek számára kreatív társasjátékokat kezdett el forgalmazni, majd az 1990-es évektől megkezdődött az édesipari termékek gyártása, ami azóta is töretlen sikernek örvend, illetve továbbra is cégünk fő profilját jelenti.

Napjaink

Társaságunk közel 30-féle terméket állít elő, mindegyiknek az a közös jellemzője, hogy a gyermekek és a fiatalabb korosztály részére az édességet a játékkal kombinálja.

Telephelyünk rendelkezik mindazon infrastrukturális, technikai és technológia, valamint humán feltétellel, mely magas minőségű, a fogyasztók elvárásait maradéktalanul teljesíteni tudó termékek gyártáshoz szükséges, azt lehetővé teszik..

Jelenleg az alábbi termékféleségeket gyártjuk:

  • folyékony és félfolyékony (zselé) édességek
  • nyalókák
  • portermékek
  • tablettázott termékek
  • drazsírozott termékek
  • rágók
  • stick&dip jellegű termékek
  • csokoládé jellegű termékek
  • fondan és zsíralapú készítmények

A HACCP élelmiszer-biztonsági rendszert 2002-től alkalmazzuk, amely az élelmiszerbiztonságot és nyomon követhetőséget szolgálja. IFS irányítási rendszerünk 2007-ben került bevezetésre és független tanúsításra. Rendelkezünk saját laboratóriummal, ami a belső minőség-ellenőrzés alapját képezi. Termékeink elsődleges illetve a másodlagos csomagolását jelentő display dobozokon látható grafikákat saját szakemberünk tervezi, és nyomdánk állítja elő.

Valamennyi termékünk elsődleges ötletgazdája és termékfejlesztésünk motorja Felföldi József tulajdonos és ügyvezető.

Édesipari termékeinket vevőink folyamatosan keresik, elsősorban Franciaország, Hollandia, Németország, Svájc, Ausztria, Svédország, Norvégia, Spanyolország, Anglia, Kanada, USA, Japán, Korea, Ausztrália, Oroszország, Ukrajna, Azerbajdzsán, Litvánia, Irak vásárolja.