Competitions


Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásához 2. rész

2021. February 18.

Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásáhozdi Édességgyártó Kft-nél


 

 

Projekt címe: Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásához

A szerződött támogatás összege: 244 125 578 Ft

A támogatás mértéke 45%


Projekt tartalmának bemutatása: A FELFÖLDI Édességgyártó és Szolgáltató Kft. sikeresen pályázatot nyert el „Glutén- és cukormentes alapanyagok fejlesztése félkész konyhai és édességipari termékek ipari célú gyártásához” címen. A projekt keretében a jövőben technológiai és receptúra fejlesztések, gluténmentes alapanyagok vizsgálata, analitika kifejlesztése, Stevia alapanyag és előállítás vizsgálat, valamint eszközbeszerzés valósul meg.

A projekt megvalósítása sikeresen megkezdődött, bevontuk a szakmai kutatókat és segédeket, akik között kutató mérnököket, okleveles környezetkutatókat, biomérnököket, élelmiszermérnököket, minőségbiztosítási mérnököket és minőségi mérnököket is foglalkoztatunk.
Eddigi tevékenységeink között elvégeztük a gluténmentes lisztek vizsgálatát, az alapanyagok és jellemzőik meghatározását, illetve a minősítési rendszer kialakítása és az előállításhoz szükséges vizsgálati, mérési módszerek lefektetése is megtörtént. A gluténmentes receptek kifejlesztésében K+F szolgáltató is közreműködik. A funkcionális szívószál fejlesztése szintén megkezdődött, így megvalósult a funkcionális élelmiszer alapanyagok és az aktuálisan elérhető forrásainak összehasonlító értékelése. A vegán és cukormentes termékek, valamint az ehető szívószál kifejlesztéséhez szükséges kutatások- mérések folyamatosak.
A gyártáshoz szükséges eszközöket megrendeltük, szállításuk folyamatban van.

Pályázat tervezett befejezésének dátuma: 2021. 04. 01.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00085

Kedvezményezett:
Felföldi Édességgyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
4030 Debrecen
Diószegi út, Keleti ip. 6.
www.felfoldi.hu



Mert a minőség számít

A HACCP élelmiszerbiztonsági rendszere 2002 óta működik, mely az élelmiszerbiztonsági és nyomon követési kötelezettségeket szolgálja. Az IFS irányítási rendszert 2007-ben vezettük be. A vállalatunk saját laboratóriummal rendelkezik, amely a belső minőségellenőrzés alapját képezi.

cert 100%-ban Magyarországon gyártva,
az Európai Únióban
cert HACCP
Biztonság és Minőség
Élelmiszer tanusítvány
cert IFS
Biztonságos és magas minőség
Élelmiszer tanusítvány

Sajtó szoba - Ne hagyj ki semmit

Személyi változások a Felföldi Édességgyártó Kft. életében

2022. january 03.
Felfoldi news

A Felföldi Édességgyártó Kft. célja, hogy a vállalkozás 20 év múlva is azt jelentse fogyasztóknak és a 350 dolgozónak, illetve Debrecen közösségének, mint amit az elmúlt 35 évben jelentett: egy erős, fejlődőképes vállalatot.

A Felföldi Kft. részt vesz a 2021-es Anuga kiállításon

2021. september 15.
Felfoldi news, Food expo

2021. október 9-én újra megnyitja kapuit Koelnmesse területén az Anuga, amely a kiállítók számát és területét tekintve az egyik legnagyobb kereskedelmi expónak számít Európában.

Felföldi Kft. a nemzetközi kiállításokon

2020. january 31.
Food expo

Mint minden nemzetközi piacon, a külföldi partnerek kegyeiért versengő exportőr vállalkozás, a mi cégünk is minden évben jelen van a legtöbb nagy élelmiszeripari kiállításon.

Quickmilk
Classic Kitchen
Felfoldi Music